BG Bułgarska Przyprawa do Mięs 45g





Opis
Proponowane przez nas mieszanki przypraw doskonale oddają charakter bułgarskiej kuchni.
Przyprawiając nimi dania, możemy bardzo szybko uzyskać piorunujący efekt i wprowadzić do codziennych dań trochę egzotyki rodem z południa Europy.Jedno opakowanie naszej przyprawy do mięsa wystarcza na 2 kg. Jak przyrządzać wieprzowinę uczyć nas nie trzeba, ale zawsze możemy poszerzyć horyzonty. Oto co dzieje sie równolegle na półwyspie bałkańskim kiedy my tłuczemy kotlety schabowe.
Przepis na Svinski Dżob, czyli faszerowany schab wieprzowy.
Składniki: 1 kilogram schabu wieprzowego, 150 gramów grzybów suszonych (wcześniej zalewamy gorąca wodą), 1 cebula, 1 szklanka czerwonego wina, dwie stołowe łyżki smalcu lub masła, dwie łyżki stołowe oleju.
Sposób przygotowania: Cebulę siekamy lub trzemy i mieszamy z grzybami. Dodajemy przyprawę. Na mięsie robimy duże nacięcie. W nacięciu umieszczamy farsz. Zamykamy całość 2-3 wykałaczkami. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy tłuszczem, olejem, winem i pozostałą ilością przyprawy.
Pieczemy 90 minut obracając 1-2 razy. Podajemy z kieliszkiem czerwonego, bułgarskiego wina. Szybko się jednak zorientujemy, że 1 kg mięsa z przepisu to było za mało!
Skład: sól, kolendra, mąka kukurydziana, papryka czerwona, kminek, kozieradka, pieprz czarny, goździki, majeranek, skrobia kukurydziana
Rozmiar opakowania: 45g
Kraj pochodzenia: Bułgaria